TOP 3 kännykkäsovellusta kuvien muokkaamiseen

1. Lightroom CC

Itse käytän kaikista eniten kuvanmuokkaussovellusta nimeltä Lightroom CC, joka on riisutumpi versio tietokoneiden Lightroomista. Sovellus sisältää kuitenkin perustoimintojen lisäksi myös paljon mahdollisuuksia monimutkaisempaankin muokkaukseen . Vaikka Lightroom onkin englanninkielinen, sen käyttö on silti todella helppoa. Lähes kaikki sovelluksen toiminnot ovat ilmaisia ja halutessaan kaikki toiminnot käyttöön, käyttäjä voi ostaa premiumin hintaan 4,99 € / kuukausi. Premiumilla käyttöönsä saa mm. perspektiivin säädön, korjaussiveltimen ja raw-muotoisten kuvien muokkausmahdollisuuden. Lightroomiin on mahdollista ladata presettejä eli ns. valmiita kuvien säätöpaketteja. Niitä saa helposti ostettua muilta sovelluksen käyttäjiltä tai luotua vaihtoehtoisesti myös itse. Presettien avulla kuvia saa helposti muokattua ainoastaan muutamalla painalluksella.

2. Facetune 1 & 2

Facetune on loistava sovellus erityisesti selfieiden ja muiden henkilökuvien muokkaukseen. Sovelluksella saa muokattua ulkonäköä todella radikaalisti, mutta itse käytän sitä lähinnä pienten virheiden muokkaukseen. Facetunen avulla voi mm. valkaista hampaita, tasoittaa ihoa, muokata kasvojenmuotoa ja sumentaa kuvien taustaa. Mahdollisuudet ovat melkeimpä rajattomat. Lightroomin tapaan myös Facetune on suurimmalta osin ilmainen. Sovellukseen on kuitenkin mahdollista ostaa VIP-jäsenyys, jolloin käyttäjä saa käyttöönsä kaikki sovelluksen ominaisuudet. Alkuperäiselle Facetunelle on julkaistu myös jatkaja Facetune 2, joka sisältää entistä enemmän toimintoja. Sen pystyy nyt vihdoin lataamaan Play kaupasta myös android -käyttöjärjestelmälle. Facetune on yksi monipuolisimmista kuvanmuokkaussovelluksista, sillä sen kanssa voi muokata myös muita kuin henkilökuvia.

3. VSCO

Vsco:n avulla pystyt sekä muokkaamaan kuviasi että jakamaan niitä sovelluksen sisällä muiden käyttäjien nähtäväksi. Sen lisäksi että sovellus sisältää perustoiminnot kuten valon-, kontrastin- ja tarkkuudensäätömahdollisuudet, se sisältää myös valtavan määrän erilaisia filttereitä. Käyttäjällä on ilmaisversiossakin käytettävissään laaja kirjo erilaisia filttereitä, mutta niitä on mahdollista ostaa ja ladata lisää sovelluksen kaupasta. Osa kaupan filtteripaketeista ovat ilmaisia ja muiden hinta liikkuu n. 0,70-10 euron välillä. Käyttäjä voi liittää kuvaansa filtterin ja vielä sen jälkeen muokata itse filtterin sisältämiä asetuksia. Muokattuaan kuvan, se on helppo tallentaa kännykälle tai jakaa suoraan Vsco:n palveluun. Sovellus on hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa muokata kuvansa parilla klikkauksella uuteen uskoon.

LEAVE A COMMENT